كيكة الرواني أو كيكة البسبوسة الصيامى
الشربات:
كوب سكر + كوب ماء + عصير نصف ليمونة
مقادير الكيك:
كوب وربع دقيق + كوب دقيق سميد ( دقيق البسبوسة) + نصف كوب جوز هند + كيس بيكنج بودر + ڤانيليا + ملعقة كبيرة خل + نصف كوب زيت + كوب سڤن اب + كوب الاربع سكر
الطريقة:
نضع السكر والسڤن والڤانيليا والزيت والخل ونضربهم جيدا ثم نضصع المواد الجافة ونقلب وتوضع فى صينية مدهونة وتدخل فرن ساخن على حرارة ١٨٠ حتى يحمر لونها وتختبر بالسكين
وبعد خروجها من الفرن تسقى بالشربات البارد وتغطى.
يعنى الروانى سخنة والشربات بارد
الشربات:
كوب سكر + كوب ماء + عصير نصف ليمونة
مقادير الكيك:
كوب وربع دقيق + كوب دقيق سميد ( دقيق البسبوسة) + نصف كوب جوز هند + كيس بيكنج بودر + ڤانيليا + ملعقة كبيرة خل + نصف كوب زيت + كوب سڤن اب + كوب الاربع سكر
الطريقة:
نضع السكر والسڤن والڤانيليا والزيت والخل ونضربهم جيدا ثم نضصع المواد الجافة ونقلب وتوضع فى صينية مدهونة وتدخل فرن ساخن على حرارة ١٨٠ حتى يحمر لونها وتختبر بالسكين
وبعد خروجها من الفرن تسقى بالشربات البارد وتغطى.
يعنى الروانى سخنة والشربات بارد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق